יום חמישי, 4 באוגוסט 2016

סמבוסק חומוס


בצק קריספי עם מילוי חומוס עשיר ומלא בטעמים.
ברגע שמתחילים לאכול אותו אי אפשר להפסיק, ראו הוזהרתם!!



לבצק:
1 ק"ג קמח
1/2 חבילת מחמאה
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 שקיות אבקת אפיה (אם משתמשים בקמח תופח אז אין צורך)
1 כפית שטוחה מלח
שמן לטיגון עמוק


למילוי:
500 ג' חומוס יבש שהושרה לילה (אפשר להשתמש במקום ב2 קופסאות שימורי חומוס)
3 בצלים גדולים קצוצים
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1כף שטוחה אבקת קארי
2 כפות כמון
מלח 
פלפל

אז יאללה, למטבח!!

נתחיל עם הבצק, שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה מלבד המים ונתחיל ללוש, את המים מוסיפים לפי הצורך עד לקבלת בצק רך (לא חייב להשתמש בכל כמות המים, מצד שני, אם אתם מרגישים שצריך מעבר לחצי כוס אז להוסיף, הכל תלוי בבצק..) 
מכסים במגבת את הקערה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה
בזמן שהבצק "נח" נכין את המילוי. קוצצים דק דק את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מתרכך עם מעט שמן, את גרגירי החומוס שוטפים ומניחים בבלנדר, מוסיפים את הבצל המטוגן והתבלינים ומפעילים את הבלנדר עד לקבלת עיסה אחידה.

מקמחים את משטח העבודה ומשטחים חלק מהבצק לעלה דק, עם כוס או חותכן קורצים עיגולים, במרכז כל עיגול שמים כפית מהמלית, סוגרים לחצי ועם מזלג עוברים בקצוות לסגירה טובה יותר (וזה גם יפה יותר..) חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והשאריות
לי יצא כמעט 50 סמבוסקים..
בסיר טיגון מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים עד להזהבה של הסמבוסקים
וזהו, שיהיה בתיאבון!!

לעידכונים נוספים עקבו אחריי גם בפייסבוק



2 תגובות: