יום שני, 7 ביולי 2025

סלט כרובית עם אגוזים וחמוציות

אם אתם מחפשים סלט שיגרום לכולם לשאול "איך הכנת את זה?!" אז זה הסלט הזה! הסלט שהפך להיות הכוכב הסודי שלי בכל אירוח - צבעוני, עם טעמים מתפרצים ומפתיע את כל מי שטועם אותו. 

בכל ביס מחכה לכם שילוב מושלם: הפריכות הרעננה של הכרובית, הפיצוץ המתוק-חמוץ של החמוציות, הקראנץ' הנפלא של האגוזים, והפקאן שמוסיף נגיעה של פינוק מושלם. הרוטב הפשוט אבל המנצח מאחד את הכל לחוויה של טעם שלא תשכחו.

זה הסלט שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים, אבל הכנתו כל כך קלה! הוא מושלם לארוחות החג, לאירוח בלתי צפוי, או פשוט כשמתחשק לכם משהו טעים ובריא. 

תתכוננו לקבל המון מחמאות!


מרכיבים לסלט:

ראש כרובית אחד בינוני (כ-800 גרם)
כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס חמוציות יבשות
3-4 בצלים ירוקים, חתוכים דק
1/2 כוס פיקאן מסוכר (אופציונלי)

לתיבול:
3 כפות שמן זית איכותי
2 כפות מיץ לימון טרי
כפית דבש
1/2 כפית מלח 
1/4 כפית פלפל שחור טחון


הוראות הכנה:
הכנת הכרובית:
שוטפים את הכרובית ומסירים את העלים הירוקים
מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים
קוצצים את הפרחים לחתיכות קטנות, ניתן להשתמש במעבד מזון או בסכין
מעבירים לקערה גדולה.
להכנת הסלט:
מוסיפים לכרובית את האגוזים הקצוצים
מוסיפים את החמוציות והבצל הירוק
אם משתמשים בפיקאן מסוכר, מוסיפים גם אותו ומערבבים הכל יחד

להכנת הרוטב:
מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש
מוסיפים מלח ופלפל 
מערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
מניחים במקרר למשך 15-20 דקות לפני ההגשה
מערבבים שוב לפני ההגשה ובודקים תיבול

טיפים מיוחדים:
חשוב לקצץ את הכרובית לחתיכות קטנות מאוד כדי שתהיה קלה ללעיסה
הסלט משתפר בטעם אם מתבל אותו לפחות 15 דקות לפני ההגשה
ניתן להכין מראש - הסלט מחזיק טוב במקרר עד יומיים
אם אין פיקאן מסוכר, ניתן לקלות פיקאן רגיל במחבת עם מעט דבש

אפשרויות נוספות שיהפכו את הסלט הזה לכוכב הארוחה:
ניתן להוסיף גבינת פטה מפוררת
אפשר להחליף את החמוציות באוכמניות יבשות
לטעם חזק יותר - הוספת כפית חרדל דיז'ון לרוטב

ושיהיה בתיאבון!!
ספרו לי בתגובות איך יצא לכם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה