יום שלישי, 14 באוקטובר 2025

בצל ממולא בשר - נוסטלגיה בצלחת!

אחד המתכונים האהובים עליי ועל בני משפחתי - בצל ממולא בשר.
מנה שמזכירה לי את הבית של אמא, את הריחות של יום שישי ואת הטעם של תבשיל מנחם... 
זוהי מנה מושלמת לשישי בערב או לאירוח כשמתחשק אוכל ביתי ומפנק!!


מצרכים:
7-8 בצלים בגודל בינוני-גדול
לא לזרוק את מי הבישול של הבצל!!

למילוי הטעים:
500 ג' בשר טחון
כוס אורז
בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
רבע כוס כוסברה קצוצה
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כפית שטוחה כמון
רבע כפית קינמון
מלח ופלפל

לרוטב המושלם:
3 כפות רסק עגבניות
60 מ"ל רכז רימונים (רבע כוס)
כפית סוכר
רבע כפית בהרט (לא חובה, מעמיק את הטעמים)
3 וחצי כוסות ממי הבישול של הבצל

אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצלים- מקלפים את הבצלים, קוטמים את הקצוות ויוצרים חריץ אחד עד הליבה של הבצל. מכניסים לסיר עם מים רותחים ונותנים לבצלים להתבשל בעדינות 20-25 דקות עד לריכוך.
לאחר הריכוך, מוציאים את הבצלים מהסיר להתקררות בעדינות עם כלי מתאים כמו בתמונה.
אם אין לכם- תוכלו ללחוץ על התמונה למטה 👇 ולרכוש במחיר מיוחד לקוראים שלי 😘
שימו לב- לא לזרוק את מי הבישול, נשתמש בהם לרוטב!



לאחר הקירור, מפרידים בעדינות בין שכבות הבצל.

נמשיך בהכנת המילוי- בקערה גדולה שמים את כל רכיבי המילוי ומערבבים היטב לעיסה אחידה. 
לוקחים את שכבות הבצל שהפרדנו וממלאים כל אחד מהם בתערובת. 
שימו 💖 - אל תדחסו אותם יותר מידי, זכרו שהאורז מתנפח בבישול ואנחנו לא רוצים בצלים מפוצצים...
כל בצל שמילאנו מניחים בצורה מסודרת בסיל בישול רחב בשכבה אחת.

להכנת הרוטב- בסיר בישול שמים את הרסק, סוכר ותבלינים ומערבבים, מוסיפים את הרכז רימונים ואת מי הבישול ששמרנו מביאים לרתיחה ואז מורידים לאש נמוכה. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך ושופכים את כל הרוטב על הבצלים. אם הרוטב סמיך מידי- הוסיפו עוד ממי הבישול של הבצל. הרוטב יצטמצם במהלך הבישול.

מעלים את הסיר על אש בינונית למשך 50 דק' עד שעה, בסוף הבישול אני אוהבת לתת להם שיזוף קל בתנור. לפני ההגשה, אני מחממת תנור ל180 מעלות טורבו ונותנת להם 15 דק' בערך.

הבית יתמלא בריח מדהים!!
הגישו בליווי אורז לבן וסלט ירקות.

✔נשאר מילוי? עשו קציצות קטנות ובשלו אותן ברוטב, ילדים אוהבים!

תכינו, תהנו, תאכלו וספרו לי איך יצא לכם!!

עקבו אחריי בפייסבוק



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה