פרוסות תפוח אדמה ובטטה- תוספת שמתאימה כמעט לכל ארוחה. תפוחי האדמה והבטטות יוצאים רכים מלמטה וקריספיים מלמעלה... לאחר שכל הנוזלים התאדו והשאירו עליהם את טעמם הטוב- לא תפסיקו להכין את המנה הזאת, שלא תגידו שלא הזהרתי!!
קדימה, לעבודה..
מצרכים: (לתבנית אלומיניום גדולה)
6 תפוחי אדמה
2 בטטות בינוניות
לנוזל:
1 וחצי כוסות מים חמים
1 בצל קצוץ דק
2 ענפי טימין קצוצים
כפית שטוחה אורגנו יבש
1/4 כפית כורכום
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
פורסים את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומסדרים אותן בתבנית. אפשר כמו בתמונה או פרוסה של תפוח אדמה ובטטה לסירוגין- להחלטתכם.
לאחר מכן, בקערה שמים את כל רכיבי הנוזל היבשים, מוספים כוס וחצי של מים חמים ומערבבים היטב. את הנוזל המתובל שופכים לתבנית על תפוחי האדמה והבטטה, המים צריכים לכסות 3/4 תבנית כך שנותרים פסגות של תפוחי אדמה ובטטה מבצבצות למעלה.
את התבנית מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות ל30 דקות, לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים כ10 דקות נוספות עד שניתן לראות השחמה קלה מלמעלה.
ניתן להגיש מהתנור ישירות לצלחת,
מקווה שתהנו מהמתכון, ספרו לי איך יצא לכם!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה