יום שני, 18 בדצמבר 2017

מג'דרה

כשאני חושבת על אוכל חורפי ומנחם אני ישר חושבת על מג'דרה. מאכל שמזכיר לי את הילדות בבית אימי, עם הסיר הגדול על הגז וריח של כמון ותבלינים נוספים באוויר... אחחח לא היה טוב מזה!! ועכשיו נחשו מה? אוסם הרחיבו את סדרת מרקי התיבול שלהם, סדרה של מרקי תיבול העשויים מרכיבים טבעיים בלבד בטעמי עדשים, קטניות פיקנטי וירקות שורש.

אז החלטתי לבדוק אם אני יכולה לשדרג את המתכון החורפי האהוב עליי ועל משפחתי בעזרת מרק תיבול עדשים והכנתי איתו מג'דרה טעימה וריחנית שהזכירה לי את טעמי הילדות שלי... 
אופן ההכנה קל ופשוט, האורז יוצא אחד אחד והטעם- משגע!!

אז הנה המתכון:

רכיבים:
1 כוס עדשים
2 בצלים בינוניים קצוצים
מעט שמן לטיגון
2 כוסות אורז
2 כפות מרק תיבול עדשים של אוסם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים למשך שעתיים לפחות ומסננים את הנוזלים. מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן, מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות עם הבצל ומוסיפים את העדשים. מוסיפים את התבלינים והשום ומערבבים. מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים ומערבבים, מביאים לרתיחה. 
לאחר רתיחה מעבירים את הגז לאש נמוכה ומבשלים כרבע שעה, מכבים את הסיר ולוקחים מגבת מטבח נקייה, מכסים את הסיר עם המגבת ומעליה מניחים את המכסה של הסיר למשך חצי שעה לפחות. לאחר חצי שעה- המג'דרה שלכם מוכנה!!
קל, פשוט, עשיר בטעם, בקיצור- אם בא לכם להתפנק ביום חורף חם אז זה המתכון בשבילכם.
בתיאבון!!

לחצו לייק בפייסבוק והישארו מעודכנים!!
כנסו לקישור:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה