יום רביעי, 27 בדצמבר 2017

ריבת תפוז סיני

עץ התפוז הסיני שלי פורח ועליו עשרות תפוזונים קטנים וחמודים ועבורי זאת הזדמנות נפלאה להכין ריבה בייתית טעימה ומנחמת שמתאימה בדיוק לימים חורפיים כמו אלו שמתקרבים אלינו במהרה!!



אז המתכון ממש ממש פשוט!!

מצרכים:
1 ק"ג תפוז סיני
1 ק"ג סוכר
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1/2 לימון
אצבע ביננונית של ג'ינג'ר טרי 
1 כפית גרדת לימון

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את התפוזים, חוצים אותם ל-2 ועל מנת להוציא מהם את המרירות מניחים אותם בסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מסננים את המים, ממלאים מים חדשים וחוזרים על התהליך פעם נוספת.
לאחר מכן, מניחים את התפוזים בסיר, מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון, מיץ התפוזים, וגרדת הלימון. מגררים את אצבע הג'ינג'ר ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית בין 30-40 דק'. יש לערבב את הריבה מידי פעם. 
את הריבה ניתן לשמור בצנצנת מעוקרת ואטומה עד כחודש, אבל אני בטוחה שהריבה תגמר עוד הרבה לפני!!

בתאבון!!


לחצו לייק בפייסבוק והישארו מעודכנים!!
כנסו לקישור:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה