הידעתם שהסלק לא רק טעים אלא גם בעל סגולות בריאותיות רבות?
למשל הוא עשיר בויטמינים ובסיבים תזונתיים, מסייע לתפקוד תקין של הכבד ועוד...
1 סלק טרי
כף חומץ בלסמי
כפית שמן זית
חופן עליי בייבי
גבינת פטה שאתם אוהבים
(לא משנה איזה סוג, העיקר כזאת שטעימה לכם)
חופן אגוזי מלך קצוצים
*מסלק אחד אפשר להכין 2 צלחות קרפצ'יו יפות
ראשית רוחצים היטב את הסלק, קוטמים את הקצוות ומקלפים.
לאחר מכן פורסים פרוסות דקות בעזרת מנדולינה.
למי שאין מנדולינה, מצאתי שני סוגים של מנדולינות באליאקספרס:
מנדולינה פשוטה: https://s.click.aliexpress.com/e/_ExR5moR
מנדולינה עם מגוון ראשים לחיתוך וכלי איחסון: https://s.click.aliexpress.com/e/_mK57ZLq
את השנייה אני רכשתי מאליאקספרס לפני כחודשיים ומרוצה ממנה מאוד!
ממשיכים במתכון... למי שאין מנדולינה- פורסים פרוסות דקות בעזרת סכין. כיוון שהסלק לא מבושל רצוי כמה שיותר דק.
זהו, החלק הקשה במתכון הסתיים!!
מסדרים את פרוסות הסלק בצלחת ההגשה כך שהם חופפים במעט ולא אחד על השני.
מפוררים את גבינת הפטה מעל הסלק.
מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים.
מניחים מעל את עלי הבייבי,
ולסיום מערבבים את השמן זית יחד עם החומץ הבלסמי ומזלפים מעל הכל.
מתקבלת מנה טעימה, בריאה, קראנצ'ית, עשירה בטעמים,
מבטיחה לכם שאת המתכון הזה אתם תכינו יותר מפעם אחת💖
בתאבון, ושתפו אותי בתגובות איך יצא לכם!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה