אין כמו ריח של לחם טרי הממלא את הבית בשישי בצהריים...
השילוב של ריח הניקיון עם ריח האפייה פשוט ממכר. וזה כל כך קל ופשוט להכין, לא תאמינו שלא עשיתם את זה קודם!!
מצרכים:
1 ק"ג קמח
20 ג' שמרים יבשים
100 ג' סוכר
65 מ"ל שמן
15 ג' מלח
1 ביצה M
500-550 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
חשוב לעבוד עם משקל לתוצאות מעולות!!
להברשה:
ביצה
כפית סילאן
שומשום- לא חובה
>אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים את השמרים, הסוכר והמים ונותנים להם "לעבוד" במשך 5 דק' לפחות. בזמן הזה אפשר לנפות את הקמח ולהכין את שאר המצרכים.
מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על עוצמה נמוכה (כדי שהקמח לא יתעופף לנו בכל הבית). לאחר מכן מוסיפים את הביצה ואחריה את המלח, מעלים את מהירות הלישה במיקסר לבינונית.
לבסוף, מוסיפים את השמן, לא הכל בבת אחת, כל פעם קצת עד שנטמע בבצק.
מעלים את מהירות הלישה למהירות גבוהה ולשים בין 7-10 דקות.
משמנים את כדור הבצק ומניחים להתפחה כשעה וחצי.
לאחר מכן, מעצבים את החלה ומניחים להתפחה שנייה בתבנית האפייה למשך 30-40 דק' נוספות.
חשוב מאוד שהרצועות יהיו באותו משקל בדיוק כדי שתצא חלה אסתטית ויפה וכדי שהאפייה תהא אחידה.
לחלה שחומה ויפה מברישים בביצה עם סילאן פעמיים
ומפזרים שומשום. מחממים מראש תנור אפייה ל180 מעלות טורבו ואופים במשך כ20-30 דק' או עד שהן שחומות ויפות. תבדקו את החלות מידי פעם בזמן האפיה.
שתפו אותי בתמונות של החלות שלכם!!
בתאבון💖
תודה על המתכון נראה נהדר
השבמחקלמה המתכון לא רשום בכמות של כוס
השבמחק