בכל פעם שאני מכינה את העוגיות האלו אני מתרגשת מחדש!! אני קוראת להן עוגיות בטעם של פעם. כשהייתי קטנה הייתי אוהבת קודם כל לפתוח את העוגיה, ללקק את הריבה ואז לאכול את העוגיה עצמה. כיום, כשאני מכינה לילדים שלי את העוגיות האלו אני נהנית לראות אותם עושים את מה שאני הייתי עושה כילדה.. כניראה שגם הרגלים עוברים בגנים..
מצרכים:
3 וחצי כוסות קמח
2 ביצים
200 גרם חמאה קרה
1/2 כפית אבקת אפיה
70 גרם אבקת סוכר
2 שקיות סוכר ווניל
גרידת תפוז מחצי תפוז
קורט מלח
ריבה מכל טעם (אני
השתמשתי בתות)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
חותכים את החמאה לקוביות ומקציפים אותה יחד עם
הסוכר. לאחר מכן מוסיפים למיקסר את שאר המרכיבים, מלבד הריבה, ומערבבים בפולסים קצרים עד
לקבלת בצק אחיד. את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות על
מנת שינוח ויהיה נוח לעבודה.
מקמחים את משטח העבודה ומכינים תבנית מרופדת נייר
אפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים אותו ל3 חתיכות (בימים חמים מומלץ להוציא
בכל פעם חתיכה אחת ולעבוד איתה), מקמחים, מרדדים ובעזרת חותכני עוגיות ניתן
לקרוץ צורות כיד הדמיון, בחצי מהכמות יוצרים חור באמצע ומניחים בתבנית האפיה.
חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
מחממים תנור ל160 מעלות, אופים את העוגיות
כ15 דק' עד שהן מתחילות להזהיב מעט בצדדים ומוציאים לקירור. לאחר שהעוגיות
התקררו מניחים בקערה 2 כפות ריבה ומחממים אותה מעט במיקרוגל על מנת שיהיה נוח
למרוח אותה על העוגיות. מורחים ריבה על העוגיה השלמה ומניחים מעליה את העוגיה עם
החור וכך ממשיכים עם כל העוגיות.
מאחסנים בקופסא אטומה עד שבועיים אבל בטוח שהן
ייגמרו הרבה לפני..
בתאבון!!!
|
יום חמישי, 25 בפברואר 2016
עוגיות סנדביץ ריבה
תוויות:
מתכונים שילדים אוהבים,
עוגיות
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
בצק נפלא תודה והפרחים יפיייפיים [: תהנו
השבמחקתודה רבה, שמחה שאהבת :)
מחקמקסים
השבמחק