יום שלישי, 1 במרץ 2016

מאפה תפוחים אישי


כשרוצים לארח או סתם לפנק, המאפה הזה יעשה את העבודה!! אני מגישה אותו חם עם כדור גלידה וניל, במילה אחת- שלמות


מומלץ להשתמש בתפוחי גרני סמית למתכון זה, הם שומרים על צורתם בבישול ואינם מתפוררים, וטעמם החמצמץ משתלב נהדר עם המתיקות של המאפה, יחד עם זאת, אפשר להשתמש גם בתפוחים מזן אחר.

מצרכים:
6 עלי סיגר
חמאה מומסת להברשה
אבקת סוכר

למלית:
6 תפוחי גרני סמית מקולפים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
25 ג' חמאה
1 כפית גרדת לימון
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:
מחממים סיר ושמים בתוכו את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכניסים את קוביות התפוחים ומבשלים אותן עד לריכוך. כאשר הנוזל הצטמצם לחצי מוסיפים את החמאה, קינמון וגרדת הלימון ומערבבים, חשוב לבשל את התפוחים עד שהנוזל מצטמצם והופך לסמיך ונדבק לקוביות התפוחים אחרת הוא מרטיב את עלי הסיגר. 
לוקחים עלה סיגר ומניחים 2 כפות גדושות מהמלית, לא להוסיף נוזלים של הרוטב אחרת ירטיב את עלה הסיגר, מה שנדבק לתפוחים מספיק. ומניחים בפס ישר במרחק 2 וחצי ס"מ בערך מקצה עלה הסיגר, את הקצה מניחים מעל התערובת, מקפלים כלפי פנים את הקצוות, מגלגלים ומניחים כאשר הסגירה כלפי מטה. מברישים מכל הצדדים בחמאה ממוסת ואופים ב180 מעלות כ10 דק' עד שהסיגר זהוב וקריספי, לאחר שהוא מתקרר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.

מזכירה לכם, כדור גלידה וניל יחד עם מאפה תפוחים חם להתפנקות מושלמת!!
תהנו...

למתכונים נוספים:
https://www.facebook.com/foodfromthehart/?ref=hl


עקבו אחרי ב +google

או בפייסבוק

תגובה 1: