אין מה לעשות אני מודה, ויעיד כל מי שמכיר אותי אפילו היכרות שטחית קלה- אני מכורה לשוקולד.
בכל רגע נתון תמצאו אצלי בבית שלוש חבילות שוקולד מריר. את השוקולד אני אוגרת לא רק על מנת לספק את ההתמכרות שלי אלא בעיקר בגלל המתכון המושלם הזה לעוגיות שוקולד במרקם פאד'ג ממכר שקשה להפסיק לאכול!! שלא תגידו שלא אמרתי...
להכנת העוגיות הטעימות האלו תידרשו לפנות מהלו"ז שלכם 15 דק' בלבד כולל זמן האפיה!!
רכיבים:
250 ג' שוקולד מריר
60 ג' חמאה
2/3 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 ביצים גדולות
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
תוספות: (נתון לבחירה, אפשר גם בלי)
שוקולד צ'יפס לבן/חום
אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
תחילה ממיסים את השוקולד והחמאה. לאחר מכן מקציפים את הסוכר והביצים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה אליה מוסיפים את השוקולד והחמאה הנמסים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הרכיבים היבשים ומערבבים היטב.
בתבנית אפיה מסדרים כפית מהתערובת במרחק של לפחות 2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה או באמצעות שקית זילוף (זה לא בצק עוגיות רגיל ונוח לעבודה, מאוד דביקי, השימוש בשקית זילוף קל ונוח יותר).
אופים 12 דקות בלבד בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
גם אם ניראה לכן שהעוגיות לא מוכנות- הן מוכנות, 12 דקות ולהוציא מהתנור, להמתין שהן יתקררו ורק אז הן מתקשות והופכות קראנצ'יות מבחוץ עם סנטר רך במרקם פאדג' טעים.
ואחרי שעשיתם את כל זה, נותר רק להנות מקפה עם עוגיה שוקולדית, טעימה ומפנקת!!
בתאבון💖
נראה טוב נכין ונראה לי שלא נתאכזב
השבמחקאני בטוחה שלא תתאכזבי!! ספרי לי איך יצא לך :)
מחקנראה טוב נכין ונראה לי שלא נתאכזב
השבמחקהכנתי את העוגיות, הן יוצאות טעימות מאד.
השבמחקתודה על השיתוף, שמחה שאהבת את המתכון :)
מחקהכנתי את העוגיות, הן יוצאות טעימות מאד.
השבמחקהכנתי את העוגיות, הן יוצאות טעימות מאד.
השבמחקהכנתי את העוגיות אבל החלפתי את החמאה בשמן קוקוס ויצא מושלם!!!!!
השבמחקרעיון נפלא!! שמחה שנהנית מהמתכון :)
מחקמשתמשים רק בלבן של הביצה או גם בצהוב?
השבמחקמשתמשים בכל הביצה :)
מחקיש אפשרות להחליף את החמאה בשמן רגיל? ואם כן אז כמה שמן צריך לשים במקום החמאה? תודה!!
השבמחקאפדר להחפל כמויות
השבמחקהבצק יוצא דביק?
השבמחקאו שנוח לעבוד איתו?
האם במתכון השוקולד מריר עם 60 קקאו או רגיל
השבמחק