יום שלישי, 15 במרץ 2016

שושני בצק עלים במילוי גבינות ופסטו


לארוחת ערב קלילה, כפינוק בשבת בבוקר, כשאורחים מפתיעים או סתם כשמתחשק, המאפה הזה יפתיע כל פעם מחדש!! 


מבחינתי, השילוב במתכון הזה הוא שילוב מנצח, הילדים שלי מתים על זה אבל כמובן שאפשר לנסות מילויים אחרים ולמרוח כל דבר על הבצק לפני שמגלגלים אותו וחותכים. לדוגמא: 
ממרח זיתים, עגבניות ומוצרלה, גבינה מלוחה ותרד, פטריות.. 
 אין ספור אפשרויות, אפשר להתפרע!!


מצרכים:
(כ-20 שושנים)
1/2 חבילת בצק עלים מופשר
50 ג' גבינת קשקבל מגוררת
75 ג' גבינה צהובה מגוררת
2 כפות גדושות פסטו
2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
חותכים מהבצק שני ריבועים שווים (אם הבצק עבה אז יש לרדד אותו מעט), על כל אחד מהם מורחים כף של פסטו, מפזרים גבינת קשקבל, מעליה את קוביות העגבנייה ולבסוף את הגבינה הצהובה המגוררת. מחממים תנור ל180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת נייר אפיה. 
מגלגלים כל ריבוע בצק לגליל ופורסים אותו לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
 מניחים את השושנים בתבנית האפיה, מברישים בביצה טרופה ואופים כ25 דק' עד שהשושנים תפוחות וזהובות.
 בתאבון!!

עקבו אחרי בפייסבוק 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה