את הריח של הלחם הטרי נאפה ניתן להריח כבר מפתח הבניין וככל שמתקרבים הריח מתגבר ומעורר את בלוטות הטעם... אתם תיווכחו לראות עד כמה זה פשוט לאפות את הבגטים האלו, תעקבו אחר השלבים ואל תשכחו לשתף אותי איך יצא לכם!!
מצרכים
לכ-25 יחידות:
1
ק"ג קמח
4 כפות
שטוחות סוכר
1 ורבע
כפות שטוחות של מלח
2 כפות
שמרים יבשים
3 וחצי
כוסות מים פושרים
2 כפות
שמן
לציפוי:
1 ביצה
שומשום
אופן
ההכנה:
מנפים את
הקמח בקערה ומוסיפים את החומרים היבשים, מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגה. לשים עד
לקבלת בצק רך ולאחר מכן מוסיפים את השמן, לשים שוב ומכסים את הקערה להתפחה ראשונה
כ-40 דק'. לאחר ההתפחה הראשונה לשים שוב
את הבצק ומכסים להתפחה שניה, כ- 40 דק' נוספות. לאחר ההתפחה השניה לשים שוב את
הבצק ולאחר מכן מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחלקים את הבצק ל25 חתיכות שוות בידיים
מקומחות.
מרדדים כל חתיכה לרצועה דקה וארוכה ומניחים בתבנית האפיה (אל תרדדו את כל חתיכות הבצק אלא תמלאו תבנית, תאפו וכשתתפנה תמלאו עוד אחת, אפשר להכניס 2 תבניות יחד) מורחים ביצה ומפזרים שומשום מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דק' עד להזהבה
מרדדים כל חתיכה לרצועה דקה וארוכה ומניחים בתבנית האפיה (אל תרדדו את כל חתיכות הבצק אלא תמלאו תבנית, תאפו וכשתתפנה תמלאו עוד אחת, אפשר להכניס 2 תבניות יחד) מורחים ביצה ומפזרים שומשום מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דק' עד להזהבה
ושיהיה בתיאבון!!!
רציתי לשאול ,רשמת לרדד את הבצק לרצוע..
השבמחקהאם לאחר מכן צריך לגלגל לנקניק??