"חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים.." ועם המתכון הזה תהיו בטוחים שגם לגדולים!!
יש אין ספור מילויים לאוזני המן אבל המילוי הזה, הטופי ואגוזים, הוא האהוב אצלי בבית, זה שמתחסל ראשון!!
אוזני המן במילוי טופי ואגוזים
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח תופח
200 ג' חמאה קרה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
למלית טופי אגוזים:
250 ג' סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
300 גרם אגוזי מלך
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבצק. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים את הפירורים ולשים אותם ביד עד לקבלת בצק אחיד. את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
להכנת המלית שמים את הסוכר בסיר על אש בינונית עד להמסה של הסוכר. רצוי להשגיח על תהליך ההמסה על מנת שהסוכר לא יישרף. במקביל מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה. כאשר כל הסוכר נמס והשמנת כמעט רתחה, מוסיפים בזהירות את השמנת לסוכר ומערבבים ללא הפסקה עד שמתקבל טופי לא גושים. מסירים את הסיר מהאש, מכניסים את האגוזים לסיר ומערבבים.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים וקורצים עיגולים בעזרת חותכן עוגיות או כוס, מורחים ביצה בשולי העיגול, מניחים כפית מהמלית במרכז העיגול ומהדקים את הקצוות יחד לקבלת הצורה המסורתית.
מחממים מראש תנור ל170 מעלות ואופים בין 15-20 דקות עד להזהבה קלה.
למה לא כל יום פורים???
בתאבון!!
צהרים טובים...תודה על המתכון שאלה לי במתכון אין ביצים או ששכחת .
השבמחקיום טוב.
לינדוש עוגות זה לא רק טעם.
היי לינדוש, אין צורך בביצים במתכון הזה, המשך יום נפלא!! :)
מחקתודה על מכון חג שמח
השבמחק