יום שני, 22 ביולי 2019

עוגיות חמאה מושלמות

בצק עוגיות שרק מחכה שתוציאו את מגוון החותכנים שבארון ותעשו ממנו עוגיות חמאה יפות וטעימות!!


מצרכים:
3 כוסות קמח.
1 ביצה.
200 ג' חמאה קרה.
70 ג' אבקת סוכר.
2 שקיות סוכר ווניל.
כפית תמצית וניל.
גרדת תפוז (לא חובה).
קורט מלח.

לקישוט:
אבקת סוכר.

אופן ההכנה:
חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומקציפים אותה יחד עם הסוכר. לאחר מכן מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות על מנת שהבצק יהיה נוח לעבודה.

מקמחים את משטח העבודה, ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חתיכות. עובדים עם חתיכה אחת והשאר מחכות במקרר. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עוגיות בעזרת החותכנים כיד הדימיון.
בימים חמים הבצק מאוד לא נוח לעבודה ולכן אני ממליצה לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה ולהכניס למקרר ל15 דק'. לאחר מכן לקרוץ עוגיות, להסיר את הבצק העודף ולהעביר את נייר האפייה לתבנית ולתנור.

מחממים תנור ל-160 מעלות, אופים את העוגיות כ-15 דק' עד שהן מתחילות להזהיב בצדדים ומוציאים לקירור. לאחר שהעוגיות מתקררות בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים.

מאחסנים בקופסא אטומה עד שבועיים, אבל אני בטוחה שהן ייגמרו הרבה לפני...

תהנו!!

למתכונים נוספים עקבו אחריי בפייסבוק:

תגובה 1: