יום שני, 15 ביולי 2019

רוטב עגבניות לפסטה שילדים אוהבים

בכל פעם שאני מכינה פסטה עם רוטב, הילדים שלי מתחילים: "אמאאאא, למה עשית את הרוטב עם שום ובצל? את יודעת שאני לא אוהב... לא רוצה לאכול" או "אמאאאא, תוציאי לי את זה, ואת זה, ואת זה מהרוטב" ואני מתחילה לסנן...
אז מצאתי דרך להכין רוטב עגבניות לפסטה שהילדים מתים עליו ולא מתלוננים!!


רכיבים:
2 כפות שמן.
1 בצל בינוני.
3 שיני שום.
5 עגבניות בשלות ללא קליפה קצוצות דק (כולל נוזלים)
או
1 פחית של עגבניות מרוסקות.
1 כף רסק עגבניות.
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
רבע כפית של טימין יבש.
1 כפית שטוחה של סוכר.
מלח.
פלפל.

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, קוצצים גס את הבצל ומטגנים אותו קלות. את שיני השום חוצים באמצע ומוסיפים לסיר ומטגנים. כשהשום מתחיל להפיץ את ריחו זה הזמן להוסיף את רסק העגבניות ושאר התבלינים, לערבב היטב ולבסוף להוסיף את העגבניות, לערבב ולהביא לרתיחה. אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף חצי כוס מים.

עד כאן הכל כרגיל.. אז מה הסוד הגדול?

אחרי שהרוטב רתח, מנמיכים את האש ונותנים לו להתבשל כ-10 דקות. טועמים ומוסיפים מלח/פלפל לפי הטעם, ואז, מורידים מהכיריים, לוקחים בלנדר מוט וטוחנים את הרוטב!!
טחינת הרוטב מקנה לנו כמה יתרונות.
היתרון הברור- הילדים לא רואים את חתיכות הבצל, השום והטימין ואוכלים את הפסטה בלי שום בעיות!!
יתרונות נוספים- הרוטב הופך להיות חלק, קרמי, נדבק לפסטה טוב יותר ואפילו הטעם שלו משתפר!!

תנסו, מבטיחה שתאמצו את זה!!
ספרו לי איך יצא בתגובות,
בתאבון 🌟

עקבו אחריי בפייסבוק:





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה