יום שבת, 19 בדצמבר 2015

צ'ורוס


בצק מטוגן וקריספי, מצופה סוכר ובניחוח קינמון.. אפשר לאכול אותו כמו שהוא או לטבול אותו בשוקולד חם, בכל דרך שתבחרו - יאמי!!

צ'ורוס

מצרכים: (כ20 צ'ורוס באורך 6 ס"מ)
1/4 כוס חלב
50 ג' חמאה
1 כף סוכר
קורט מלח
3/4 כוס קמח תופח
1 ביצה גדולה טרופה בכוס
שמן לטיגון

תערובת קינמון סוכר:
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון טחון

לרוטב השוקולד:
1/2 חפיסת שוקולד מריר
1/4 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את החלב, חמאה, סוכר והמלח עד לרתיחה ומסירים מהאש. מוסיפים את כל הקמח בבת אחת ומערבבים במהירות עד שנוצר בצק והוא מתחיל להפרד מדפנות הסיר. בשלב הזה מוסיפים את הביצה הטרופה לאט לאט תוך כדי ערבוב תמידי עד שהיא נטמעת בבצק.
 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן. בצלחת מערבבים את הסוכר והקינמון. מחממים את השמן ומזלפים לתוך השמן את הבצק באורך הרצוי (אני נעזרת במספריים על מנת להפריד את הבצק מהצנטר, ניתן להשתמש גם בסכין). מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומוציאים לקערה עם נייר סופג ומשם לצלחת עם הסוכר והקינמון. להכנת רוטב השוקולד שמים בצלוחית עמוקה את השוקולד והשמנת ומחממים במיקרוגל לפרקי זמן קצרים עד שרוב השוקולד נמס, מערבבים בעזרת כפית עד שהשוקולד כולו נמס והוא התאחד עם השמנת.

בתיאבון!!


עקבו אחרי ב +google

או בפייסבוק






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה