יום שני, 21 בדצמבר 2015

עוגת אננס הפוכה


קוביות אננס שיוצרות פסיפס זהוב ומשגע.. אחרי שתהפכו אותה תגלו את יופייה האמתי וטעמה המשובח



מצרכים:
60 ג' חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1 קופסת שימורי אננס (טבעות או קוביות, לא משנה)

לבלילה:
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
100 ג' חמאה רכה
2 ביצים
3/4 כוס מיץ של שימורי האננס
קורט מלח

אופן ההכנה:


מתחילים בהכנת הקרמל. בסיר שמים את הסוכר החום יחד עם החמאה ומבשלים אותם יחדיו עד שהם הופכים לקרמל זהוב. את הקרמל החם שופכים לתוך תבנית העוגה ודואגים שיכסה את כל התחתית, את האננס מסננים מהנוזלים (שומרים 3/4 כוס נוזל לבלילה) ומסדרים על הקרמל.  
לאחר מכן מכינים את הבלילה, מקציפים את החמאה עם הסוכר לקציפה אוורירית, תוך כדי הקצפה מוסיפים את הביצים אחת אחת, מוסיפים את תמצית הווניל ולאחר מכן את הקמח ומיץ האננס לסירוגין. ממשיכים בהקצפה עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים. את הבלילה שופכים לתוך התבנית על האננס והקרמל ומשטחים. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 35 דק' עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. לאחר שהעוגה הצטננה מעט מניחים צלחת הגשה על העוגה, הופכים אותה וחושפים את המראה המרהיב של האננס והקרמל. 

בתיאבון!!


עקבו אחרי ב +google

או בפייסבוק



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה