יום חמישי, 2 ביוני 2016

עוגת גבינה ניו יורקית מושלמת!!


עוגת גבינה עשירה, קרמית, נימוחה.. כל מה שרציתם שיהיה בעוגת גבינה- יש בעוגה הזאת.
אם אתם בדיאטה אז כדאי שתעברו הלאה כי העוגה הזו לא דלה בקלוריות ולא תצליחו להפסיק ליישר אותה.
שלא תגידו שלא אמרתי!!



מצרכים:

לבסיס:
200 ג' עוגיות לוטוס
100 ג' חמאה

למלית:
4 בייצים
4 גביעי גבינת שמנת  30% (800 ג')
1 אריזה של ריקוטה 9%  (300 ג')
1 כוס סוכר
1 כף גדושה של קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
גרדת לימון מלימון אחד

רוטב פירות יער:
1/2 אריזת פירות יער קפואים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
1 כף ברנדי/רום/גרנד מרנייה/טריפל סק מה שיש בבית.. (לא חובה)



אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבסיס, ממיסים את החמאה, טוחנים במעבד מזון את העוגיות יחד עם החמאה המומסת. משטחים את הפירורים בתחתית התבנית ומהדקים, מכניסים למקפיא עד להכנת המלית.
בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את הגבינות ולאחר מכן את הסוכר, קורנפלור תמצית הווניל וגרדת הלימון ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את המלית על הבסיס.
מחממים תנור מראש ל180 ומכניסים את העוגה, לאחר 10 דקות מורידים את החום ל150 מעלות ואופים כ40 דק' נוספות. את העוגה יש להוציא מהתנור כאשר רואים שהשוליים יציבים אך היא עדיין רוטטת במרכז. 
גם אם נראה לכם שהיא לא מוכנה, ברגע שהיא מגיעה למצב זה יש להוציא אותה מהתנור!!
יש לתת לעוגה להתקרר ולאחר מכן להכניס אותה למקרר להתייצבות ל6 שעות לפחות.

 להכנת הרוטב שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים כ10 דק' שהפרי יתרכך והנוזל יצטמצם ויהפוך סמיך יותר, חצי מהתערובת יש לרסק במעבד מזון ולהחזיר חזרה לסיר, לערבב ולצנן. לאחר שהעוגה התייצבה מגישים אותה יחד עם הרוטב.
תהנו!!

עקבו אחרי בפייסבוק








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה