יום שני, 27 ביוני 2016

פוטטוס טעימים בטירוף!!


על המתכון הזה הילדים שלי אמרו שיצא טעים יותר משל מקדונלדס!! מחמאה אדירה עבורי שכן אם היו יכולים היו אוכלים שם בוקר, צהריים וערב.. אפשר להכין כתוספת או כנישנוש, בתיאבון!!


רכיבים:
7-8 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים (אני מכינה לא מקולף אך נתון להחלטתכם).
1 כף מיונז
1 כף פפריקה מתוקה/חריפה
1/2 כפית כורכום
1 כף אבקת מרק בצל (אפשר גם רגיל)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את פלחי תפוח האדמה בסיר עם מים כ-10 דקות על מנת שיתרככו. מסננים את המים ומניחים את פלחי תפוח האדמה בקערה ומניחים להם להתקרר מעט. 
לאחר מכן מוסיפים לקערה את התבלינים, השמן והמיונז ומערבבים היטב כך שכל הפלחים יצופו ברוטב שנוצר.
מעבירים את פלחי תפוח האדמה לתבנית אפיה ואופים ב200 מעלות כ45 דק' עד להזהבה.

כדאי שתכינו הרבה קטשופ בשביל זה....

בתיאבון!! 

המתכון של הרוטב בתמונה:
1 כף מיונז
1 כף קטשופ
1 כפית חרדל
מעט עירית קצוצה

מערבבים הכל יחד וטובלים את הפוטטוס, מבטיחה הנאה מושלמת!!!

עקבו אחרי ב +google

או הצטרפו אליי בפייסבוק


                                          


הפוטטוס לפני הכניסה לתנור
                                                  





13 תגובות:

  1. איך הם אחרי חימום? אני רוצה לנסות להכין ולשים על הפלטה לשישי בערב. נראה לך שזה ייצא טוב?

    השבמחק
    תשובות
    1. תפוחי אדמה אף פעם לא ממש טעימים אחרי חימום ולא משנה איזה מתכון

      מחק
  2. מתכון מאוד מוצלח, יוצא טעים פעם אחר פעם

    השבמחק
  3. זה חייב להיות בשכבה אחת

    השבמחק
  4. זה חייב להיות בשכבה אחת

    השבמחק
  5. נראה טוב עד שהגיע החלק עם המיונז מיותר לחלוטין שמן זית עדיף

    השבמחק
  6. תעשי מה שבה לך את לא חייבת להעיר על זה לא מתאים לך אל תעשי

    השבמחק
  7. היי,אם אני מכינה את זה רק לזוג.. האם לחלק את הכמויות לחצי? אני שמה 4 תפוחי אדמה גדולים

    השבמחק
  8. מתכון מעולה.אני מכינה את הכמות תבלינים הזו ל 5 תפוחי אדמה.ושמה יותר שום.6 שיניים.יוצא מושלם.מתכון מעולה.תודה!

    השבמחק
  9. אפשר לעשות את אותו המתכון עם בטטה?

    השבמחק
  10. האם צריך אולי להוסיף מעט מים של התפו"א?

    השבמחק
  11. מתכון מנצח וקליל, ניסיתי את תערובת התיבול הזו גם לעוף ויצא מושלם!!!

    השבמחק