יום שני, 6 ביוני 2016

תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת וחצילים

לקחתי את התפוח אדמה המוקרם הקלאסי, הוספתי לו חצילים וקוביות גבינת עיזים ועוד כמה דברים טובים ויצא התפוח אדמה המוקרם הכי טעים שאכלתי אי פעם!!



מצרכים:
6 תפוחי אדמה בינוניים
50 ג' גבינה צהובה מגוררת
50 ג' גבינת עיזים

לרוטב:
1 בצל גדול
2 חצילים
1/2 סלסילת פטריות
3 שיני שום
1 מיכל שמנת לבישול
50 ג' פרמזן מגורר
1/2 כוס חלב
קורט אגוז מוסקט
פלפל שחור
1/4 כוס יין לבן (אפשר גם בלי)
מלח
מעט שמן

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם לסיר עם מים ומעט מלח, מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם הופכים לרכים, בין 25-30 דק'. 
לאחר מכן עוברים לקלות את החציל,  שימו מחבת על אש גבוהה, עליה את החציל ומידי פעם לסובב. להמשיך כך עד שהחציל רך כולו ומגיר נוזלים, להוריד מהאש ועם כף לפתוח את החציל ולגרד את כל התוכן שלו לתוך צלוחית. לשים בצד שיתקרר.
קוצצים את הבצל, פטריות והשום ומטגנים במעט שמן (קודם את הבצל, לאחר שהוא הופך לשקוף מוסיפים את הפטריות ולבסוף את השום). מוסיפים את השמנת המתוקה והחלב ומערבבים, מוסיפים אגוז מוסקט ופלפל שחור ומביאים לרתיחה עדינה, לאחר מכן מוסיפים את היין, מערבבים ולבסוף את גבינת הפרמז'ן. מבשלים את הרוטב על אש בינונית כ7 דק' על מנת שיהפוך לסמיך יותר ולפני שמורידים מהאש מוסיפים את בשר החציל הקלוי, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
מסננים את תפוחי האדמה מהמים, פורסים אותם לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומסדרים בתבנית, מעליהם שופכים את הרוטב. פורסים את גבינת העיזים למטבעות וכל מטבע חותכים ל4 חלקים ומפזרים מעל לרוטב.
 לצורך הקרמה מפזרים מעל גם את הגבינה הצהובה המגוררת. מכניסים לתנור לכ20 דק' ב180 מעלות כש5 דק' אחרונות של אפיה אופים בגריל על 200 מעלות.
בתאבון!!


עקבו אחרי ב +google

או הצטרפו אליי בפייסבוק



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה