יום שני, 6 ביוני 2016

סלט קישואים קלויים וגבינת עיזים


סלט קל להכנה וטעים טעים שיפתיע אתכם ואת בני משפחתכם!!  לשדרוג שולחן חג השבועות ולא רק...



מצרכים:
2 קישואים פרוסים דק
חופן עליי בייבי
5 עלים גדולים של חסה
1/2 בצל סגול פרוס דק
1/2 חבילת גבינת עיזים פרומעז
2 שיני שום
שמן זית

לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
6 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
1/2 כפית דבש
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
ראשית נכין את הקישואים. הניחו בתבנית אפיה מרופדת נייר אפייה את פרוסות הקישוא, שימו בקערה קטנה מעט שמן זית וכתשו את 2 שיני השום וערבבו הייטב. בעזרת מברשת הברישו את פרוסות הקישואים משני צידיהם והכניסו לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהם מתחילים להשחים, היפכו את הקישואים שישחימו גם בצד השני. הוציאו מהתנור ושימו בצד.
חיתכו בצורה גסה את עלי החסה ושימו בקערה גדולה, אני אוהבת לקצוץ גס גם את עלי הבייבי אבל לא חובה (לא אוהבת את הגבעולים הארוכים שלהם... ) תחתכו לפרוסות את הבצל הסגול ושימו בקערה
נעבור להכנת הרוטב. שימו את כל המרכיבים בקערה וערבבו הייטב עד שהחומרים הופכים לרוטב אחיד.
הוסיפו את הקישואים האפויים לתוך הקערה ושיפכו את הרוטב, ערבבו היטב
הוסיפו את פרוסות גבינת העיזים לתוך הסלט וערבבו שוב, אני ממליצה גם על צנימים מבגט טרי יחד עם המנה הזו...
העבירו את הסלט לקערת הגשה ו... בתאבון!!


עקבו אחרי ב +google

או הצטרפו אליי בפייסבוק

תגובה 1: