יום שני, 6 ביוני 2016

שבלולי תרד וגבינות


בצק עלים ממולא בתערובת תרד וגבינות עשיר בטעם כתוספת מעולה לשולחן השבועות וסתם כשרוצים להתפנק..





בניגוד לבני משפחתי אני מאוד אוהבת תרד!! אבל כיוון שאין לי שותפים אני ממעטת (לצערי) להכין מאכלים עם תרד.
אני שמחה לבשר לכם שמצאתי את המתכון שאפילו הבן הסרבן שלי בן ה8 אהב וביקש עוד!!

בבקשה:

מתכון ל3 שבלולים (המלצה: תכפילו את החומרים ותכינו יותר)

מצרכים:
1/2 חבילה של בצק עלים

למלית:
300 ג` תרד
1 בצל בינוני
100 ג` גבינה צהובה מגוררת
50 ג` גבינת פקוריניו או פרמז`ן או קשקבל מגורר
(היה לי גם קוביה קטנה של גבינת חמד שקצצתי והכנסתי פנימה, אולי 20 גרם..)
מעט מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים קלות בשמן זית עד שמתחיל להיות שקוף, מוסיפים את עלי התרד (אין צורך לקצוץ אותם) ומטגנים יחד עם הבצל עד שהעלים מתחילים להיראות "עייפים".
לאחר שהתערובת מתקררת מוסיפים את הגבינות, מתבלים בפלפל שחור, טועמים ומחליטים אם להוסיף גם מלח או לא (הגבינות מלוחות- לא לשכוח!!).
 את בצק העלים חותכים למלבן ברוחב של 5 ס"מ בערך (האורך הוא האורך של הגליל בצק עלים) ורדדו אותו למלבן ארוך יותר.
בעזרת כף קחו מהמלית ושימו לאורך המלבן, מירחו מסביב ביצה וגלגלו לאורך ולאחר מכן לצורת שבלול.
מחממים תנור ל180 מעלות וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות. מניחים את השבלולים בתבנית אפייה, מורחים בביצה ומפזרים מעל שומשום.
מכניסים לתנור לכחצי שעה עד שהבצק תפוח וזהוב, מקררים ואוכלים.

בתיאבון!!

עקבו אחרי ב +google

או הצטרפו אליי בפייסבוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה