יום שני, 6 ביוני 2016

קיש קשקבל ופטריות

קיש קשקבל ופטריות עשיר בטעמים וקל להכנה שפשוט לא תרצו לפספס!!



מצרכים לבצק:
2 וחצי כוסות קמח.
200 ג' חמאה קרה.
1 חלמון.
כפית שטוחה של מלח.
3 כפות מים קרים.

מצרכים למלית:
2 סלסלות פטריות.
1 בצל.
3 שיני שום.
250 ג' גבינה לבנה (מיכל קטן).
100 ג' גבינת קשקבל מגוררת.
50 ג' צנובר קלוי.
חצי כפית טימין יבש.
4 כפות קמח.
2 בייצים.
1/2 מיכל שמנת לבישול.
מלח.
פלפל שחור.
מעט שמן לטיגון.

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבצק. חותכים את החמאה לקוביות, שמים את הקמח והחמאה במעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
 מוסיפים למעבד מזון את שאר המרכיבים ושוב מפעילים בפולסים קצרים עד שמתקבלים גושים קטנים של בצק. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים מעט בידיים. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק, מגלגלים אותו על המערוך ומסדרים בתבנית משומנת.
מכניסים את התבנית למקפיא למשך 15-20 דק', מכסים את התבנית בנייר כסף או נייר אפיה, מניחים מעל משקולת, ניתן להשתמש בקטניות כמו שעועית או חומוס או במשקולות ייעודיות למטרה זו שניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפיה (עושים זאת על מנת שתישמר הצורה של תבנית האפיה והדפנות לא ייפלו). אופים 10 דק' בתנור שחומם ל170 מעלות, לא אופים עד הסוף, התבנית תיכנס שוב לאפיה יחד עם המלית.
להכנת המלית קוצצים את הבצל, הפטריות והשום. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים אותם כ-5 דק' נוספות, מניחים את התערובת בצד להתקרר.
בקערה שמים את הקמח, ביצים, שמנת לבישול, גבינות ותבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים את תערובת הפטריות לאחר שהתקררה ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לתוך התבנית עם הבצק החצי אפוי ואופים ב170 מעלות כ45 דק' עד שהמלית הופכת לזהובה ומוצקה. מקררים ואוכלים,
 בתאבון!

עקבו אחרי ב +google

או הצטרפו אליי בפייסבוק


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה