יום חמישי, 2 ביוני 2016

מאפה במילוי תערובת גבינות ופטריות


מאפה קליל, פשוט להכנה והטעם? משגע!!! 
יחד עם סלט ירקות טרי ורענן יש לכם ארוחת ערב מושלמת




מצרכים: (5 מאפים בגודל בינוני)
1 חבילת בצק עלים מופשר

למילוי:
1 קופסת שימורי פיטריות גדולה
1 בצל בינוני
4 שיני שום
1/2 חבילה שמנת לבישול
100 ג' גבינה צהובה מגוררת
1 קוטג
50 ג' קשקבל מגורר
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
מעט שמן לטיגון

לציפוי:
1 ביצה
שומשום


אופן ההכנה:
מסננים את הפטריות מהמים וקוצצים אותן גס. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן על אש בינונית עד שהוא הופך לשקוף. לאחר מכן קוצצים את השום ומוסיפים למחבת, לאחר טיגון קל מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מטגנים כ5 דקות נוספות את הכל ביחד ומעבירים לקערה.
 בקערה נוספת שמים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים, כאשר תערובת הפטריות, שום ובצל מתקררת ניתן להוסיף אותה לתערובת הגבינות ולערבב.
חותכים מהבצק חתיכה ברוחב של כ10-12 ס"מ והאורך הוא האורך של גליל הבצק, לא להפריד את הניילון מהבצק. מניחים במרכז כ-3 כפות מהמלית וחותכים מסביב לבצק חריצים שווים ברוחב 2-2 וחצי ס"מ. את רצועות הבצק שנוצרו כורכים מעל המילוי, פעם מצד ימין ופעם משמאל (כמו שתי וערב).
לנוחיותכם, צילמתי את השלבים:


 על מנת להקל את העברת המאפה לתבנית, בעזרת הניילון מרימים את המאפה לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה, מסירים את הניילון מהקצה העליון ומניחים אותו בתבנית ומושכים מלמטה את הניילון עד שהמאפה כולו מונח על נייר האפיה. טורפים ביצה ומברישים את המאפים, מפזרים שומשום מעל ואופים ב170 מעלות כחצי שעה, עד שהבצק עלים זהוב ותפוח.
כל מה שנשאר זה להכין סלט טעים וטרי ולשבת יחד להינות מארוחת ערב טעימה!!
בתאבון!!



עקבו אחרי ב +google

או הצטרפו אליי בפייסבוק






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה