לחמניות רכות שמדיפות ריח משכר של לחם שזה עתה נאפה עם מילוי גבינה ממכר!!
מרכיבים( 16 לחמניות בערך):
לבצק:
3 כוסות קמח שמרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
80 ג` חמאה רכה
3 חלמונים
3/4 כוס מים פושרים
למלית:
1/2 סלסלת פיטריות
1 בצל בינוני
חופן עירית
100 ג` גבינת חמד
50 ג` גבינה צהובה מגוררת
50 ג` קשקבל מגוררת
פלפל שחור
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת הבצק, בקערת מעבד מזון שימו את כל הרכיבים (אפשר ללוש גם ידנית),
עבדו בפולסים קצרים עד שהחומרים הופכים לבצק, סיימו את הלישה בקערה ביד. הבצק יוצא מעט דביק, לא לדאוג, במידת הצורך הוסיפו מעט קמח.
הניחו לבצק לתפוח כשעה, לאחר מכן יש ללוש אותו ולהתפיח שנית. בזמן ההתפחה השנייה אפשר כבר להתחיל להכין את המלית.
קוצצים את הבצל ואת הפטריות ומטגנים אותם במחבת עד שהבצל הופך להיות שקוף. בקערה שמים את גבינת החמד ובעזרת מזלג מפוררים אותה, מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת ואת הקשקבל ומערבבים.
לאחר שתערובת הבצל פטריות מתקררת מוסיפים גם אותה לקערה, קוצצים את העירית ומתבלים במעט פלפל שחור ומערבבים היטב.
מחלקים את הבצק ל16 חלקים שווים, מקמחים מעט את משטח העבודה ולוקחים כדור בצק אחד ומשטחים אותו, שמים במרכז כפית מן התערובת גבינות, סוגרים את הבצק כלפי מעלה ומעצבים בצורת כדור. ממשיכים כך עם שאר כדורי הבצק.
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומניחים את הלחמניות כשהסגירה כלפי מטה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ25 דק` עד שהלחמניות הופכות להיות זהובות, מצננים ומגישים יחד עם סלט גדול.
בתיאבון!!
עקבו אחרי ב +google
או הצטרפו אליי בפייסבוק
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה