יום שני, 6 ביוני 2016

פוקאצ'ות עם תוספת ירקות וגבינות


פוקאצ'ות ציבעוניות וריחניות עם שלל תוספות טעימות- חגיגה לעיניים!!


מצרכים ל6 פוקאצ'ות:
1 ק"ג קמח שמרים
2 כפות דבש
1כף מלח
1/3 כוס שמן זית
2 וחצי כוסות מים פושרים
2 כפות רוזמרין קצוץ

תוספות:
1 בצל גדול
5 שיני שום
1 חציל בינוני
2 קישואים
1/2 סלסלת פיטריות
1 עגבניה בשלה
100 ג' גבינת פטה
שמן זית
פפריקה מתוקה/חריפה
פלפל שחור
מלח גס

כמובן שאפשר להתפרע עם התוספות ולשים על הפוקאצ'ות מה שעולה על דעתכם!

אופן ההכנה:
לשים ביחד את כל חומרי הבצק עד שכל החומרים מתאחדים לכדור בצק דביק מעט, מתפיחים פעם ראשונה כשעה עד להכפלת נפח, לאחר מכן מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה, משמנים אותה מעט ומחלקים את הבצק ל6, יוצרים את צורת הפוקאצ'ה הרצויה, יוצרים גומות עם האצבעות ומניחים בתבנית להתפחה שניה.
להכנת התוספות חותכים גס את הירקות יחד עם 3 שיני שום ושמים בתבנית עם מעט שמן זית, מלח גס, פפריקה ופלפל שחור, מערבבים כך שכל הירקות מכוסים בתבלינים והשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ10-15 דק', מוציאים ומקררים.
את הבצל חותכים לרצועות ומטגנים קלות יחד עם 2 שיני שום.
מסדרים את התוספות על הפוקאצ'ות, מפוררים את גבינת הפטה מעל ומכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות לכ20 דק' אפיה עד להזהבה.
עכשיו כל מה שנשאר זה לאכול, בתיאבון!!


עקבו אחרי ב +google

או הצטרפו אליי בפייסבוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה