יום חמישי, 2 ביוני 2016

פשטידת ברוקולי וגבינות




גם במראה וגם בטעם- הפשטידה הזו לא תאכזב אתכם!!
ברוקולי, פיטריות, גבינות ומעטפת בצק פריך מהווים שילוב מנצח לפשטידה המושלמת.


 מצרכים:

 למלית:
1/2 חבילה ברוקולי קפוא
1 שימורי פיטריות שמפניון (אפשר להשתמש גם בסלסלה של פטריות טריות)
1 בצל גדול
250 ג' גבינה לבנה
250 ג' קוטג'
100 ג' גבינה צהובה מגוררת
50 ג' גבינת קשקבל מגוררת
4 כפות קמח
3 ביצים
1/2 כוס חלב
מעט מלח
פלפל שחור

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח
200 ג' חמאה קרה
1 חלמון
כפית שטוחה של מלח
3 כפות מים קרים


אופן ההכנה:
להכנת הבצק חותכים את החמאה לקוביות, שמים את הקמח והחמאה במעבד מזון ומפעילים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת "חולית". מוסיפים למעבד מזון את שאר המרכיבים ושוב מפעילים בפולסים קצרים עד שמתקבלים גושים קטנים של בצק. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים מעט בידיים.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק, מגלגלים אותו על המערוך ומסדרים בתבנית משומנת.
 את התבנית מכניסים ל15-20 דק' למקפיא, לאחר מכן מכסים אותה בנייר כסף (מבפנים) ומניחים על נייר הכסף משקולת (ניתן להשתמש בקטניות, אני משתמשת בסיר).
מכניסים את התבנית לתנור על 170 מעלות כ10 דק', אנו לא אופים את הבצק לגמרי.
 לאחר האפייה, כשהתבנית התקררה, יש להוציא את המשקולת והנייר כסף.

להכנת המלית מתחילים מהברוקולי, חולטים אותו לפי ההוראות על גבי האריזה, קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן, קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל לטיגון קל ולבסוף חותכים את פרחי הברוקולי לפרחים קטנים יותר ומוסיפים לסיר עם הפטריות והבצל לטיגון קל, כ- 3 דק', מקררים את התערובת.
בקערה שמים את הגבינות, ביצים, חלב, קמח, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה, לאחר שתערובת הירקות התקררה מוסיפים אותה לתערובת הגבינות, מערבבים והיטב ויוצקים לתוך התבנית עם הבצק החצי אפוי.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות לכ45 דק'. חצי שעה ראשונה של אפיה יש לכסות את התבנית.

אפשרויות שדרוג: מעל המלית, לפני האפייה לפזר צנוברים קלויים או לשים רק 70 ג' גבינה צהובה במלית ואת השאר לפזר מלמעלה לפני האפייה.

בתיאבון!!

עקבו אחרי ב +google

או בפייסבוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה